Sockerkringlor

Jag valde att göra sockerkringlor för de känns som äkta kakor. hihi Jag använde mig av sju sorters kakor från 1975, den femtionionde upplagan. Jag har även införskaffat nittiotredje upplagan för att den har bättre och fler bilder, vilket är A&O i en kakabok tycker jag.

Dessa rörde jag ihop till en deg.

Dessa grejer rörde jag ihop till en smidig deg.

  Sedan fick degen vila i kylen några timmar.

Sedan kavlade jag och skar ut långa remsor. Degen blev varm snabbt och det blev svårt att forma till kringlor. Att få till den fina kringelformen var lite svårt och de blev inte som jag hade tänkt mig.

Sedan in i ugnen i 225 grader i ca 8 min. Jag hade dem lite längre, sedan de skulle doppas i socker när de fortfarande var varma, vilket var svårt för då föll de i bitar.

Sockerkringlorna blev inte så vackra som jag trodde att det skulle bli. Men goda blev de i alla fall.

4 svar

  1. vad fina bilder! blev ju söta kringlor ju.

  2. Ser gott ut!Man kanske bara kan strö sockret över så slipper de gå sönder?

  3. Ja, det här med att doppa dem varma i socker kändes svårt. Dels är de ju väldigt varma, plus spröda. Himla bra gjort av dig!

  4. Tack era sötar. Juntan är bäst. hihi

Lämna ett svar till malinskogqvist Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s