En mörk Snoddas.

Grupparbeten och tentamen inspirerade mig att baka denna goda och tröstande bakelse, för att jag senare skulle bjuda mina klasskamrater på en lättveganiserad chokladkaka. Men det slutade med att jag i princip åt upp hela själv. Men den är väldigt enkel att göra, och blir otroligt saftig och smakig även om man byter ut mjölk mot vatten. Jag chansade lite med denna men är ganska stolt över mitt höftskjutande.

Jag har bakat från nittiofjärde utgåvan och här är det omgjorda receptet:

225 grader i 15 minuter +

4 dl mjöl

1 dl kakao

3 dl socker

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2  1/2 dl vatten

75 g mjölkfritt smör

Jag smörade min fina nya form väldigt noggrant och efter en snabb ihopblandning av ingredienserna så var det bara att hälla i och hoppas på det bästa. Jag snodde lite tips från en vegansida och bytte tempen från 175 till 225 då jag inte har ägg och antog att det kommer att ta längre tid och mer värme för allt att bli klart och satt.

Glasyren:

75 g mjölkfritt smör

1-2 msk kallt kaffe

1 msk siktad kakao

2 tsk vaniljsocker

3 1/2 dl floursocker

Jag hade inte kokosflingor hemma men dekorerade med fina guld och silver pärlor istället. Jag var även otålig med att låta kakan svalna innan jag sodade på glasyren, men det fick en fin ondskefull effekt som passade den dåvarande åskan. Måste även tilläggas att jag bakade med King Krimson i bakgrunden.

4 svar

  1. hä hä, grym!

  2. Hade du rätt i ditt antagande att det behövdes högre värme och mer tid? Det ser ju ut som att du fick till en schysst konsistens på kakan… :) Ser riktigt gôtt ut!

  3. Jo, den blev helt bra. Det stod 225 grader på veganbakningssidan så jag chansade på att det blir bättre med deras temp. Turligt nog så var det så.

  4. Den ser himla god ut. Den ska jag kanske testa i helgen. Eller ngn gång när jag ätit mig ur frysen som nu är full med vaniljhjärtan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: