Hej hej denna månad valde jag att baka Kanelbriocher. Receptet kommer från den 93:e upplagan.
2 dl ljummen mjölk
50 g jäst
4 del vetemjöl
1/2 tsk salt
150 g smör
1/2 dl socker
cirka 1 liter mjöl (jag tog 9)
Jag löste upp jästen i den ljumma mjölken. När det var gjort rörde jag ner 4 dl mjöl. Detta fick sedan stå och jäsa i en halvtimme. Det stod inte hur lång tid degen skulle jäsa, bara till dubbel storlek. Jag vill gärna ha ordentliga tidangivelser.
Sedan var det dags att blanda sockret med smöret. Men även tid att vispa äggen ( hur mycket stod inte). Allt detta rörde jag sedan ner i degen, till en smidig deg.
Jag försökte dela degen i 30 bitar men det var inte det lättaste. Alla bitar skulle rullas till små bollar. Dessa skulle plattas till och fyllas med smör, socker och kanel kräm i ett litet hål. Jag tycker nog att man inte behövde platta till dem så mycket. Sen var det dax för jäsning igen.
Lite så här!
Pensla med 1 ägg innan de ska in i mitten av ugnen cirka 8-10 min. Ugnen ska vara på 250 grader och om man har varmluft på 225 grader.
De smakade bra men jag hade kanske önskat mer smak på själva brödet, kanske av kardemumma. Kanelkrämen blev helt underbart knäcklig och god. Det var den som gjorde allt.
hi hi, vad söta!
Som små bröst.Hihih
Jättefina! Känns lite grand som smörbullarna jag brukar baka, fast med kanel också då!