Blåbärsmuffins

Mitt val för augusti blev till av en slump; sonen ville baka och jag nappade givetvis på det! Eller egentligen sa han att han ville ha bulla, inte att han ville baka, men jag hörde vad jag ville höra och sa ja!

Bulla? tänker ni. Det står ju muffins i titeln? Förklaringen är att jästen lyste med sin frånvaro i kylen, så det fick bli muffins. Att det sedan går hundra gånger snabbare och passar en snart fyraårings tålamod bättre var också en bidragande orsak. Så bärmuffins blev det!

Vi följde receptet i 93:e utgåvan. Bytte ut mjölk/fil mot gräddfil då jag hade en öppnad förpackning hemma som behövdes användas. Jag tyckte de blev rätt tråkiga (läs inte nog sliskiga) medan sonen och maken glatt mumsade i sig dem !

Blåbärsmuffins
ca 12 st

1 dl flytande smör- & rapsolja
1,5 dl strösocker
4 st KRAV-ägg
5 dl KRAV-vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver (alt 1 tsk vaniljsocker)
1 dl gräddfil
ca 2 dl frysta osockrade blåbär

Vi började med att vispa smör och socker pösigt med elvisp. Sen tillsatte vi äggen, ett i taget, och fortsatte vispa. Vi blandade mjöl, balpulver och vaniljpulver och rörde ner blandningen i smeten. Tillsist hällde vi gräddfilen och vispade på lägsta hastigheten tills allt blandats. Efter det hällde vi i ca två deciliter frysta blåbär.


Klickandet ner i formar skötte jag medan sonen regjorde visparna med munnen. Gräddningen tog jag också hand om, ca 15-20 minuter tog det i 175-200 grader (min ugn är en varmluftsugn och är lite varmare än en vanlig även när jag inte använder varmluftsfunktionen).

/Shara

Ett svar

  1. *Trycker på like knappen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s