Blåbärslinser

Dessa små läckerbitar är som vaniljhjärtan men ursprungligen med citronfyllning. Jag valde att byta ut citronen till blåbär och hallon.

Bakade faktiskt dessa två gånger då första gången blev minst sagt misslyckad med exploderande kakor som resultat. Andra bakningen så tog jag bara äggula och inte hela ägg till fyllningen. Utökade också antalet äggulor med en.

Samtliga ingredienser är ekologiska.

Recept:

Mördeg:

4 dl vetemjöl

1 st äggula

1 dl socker

200 g smör

1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

I dl blåbär och hallon

3 äggulor

1  1/2 dl socker

100 gram smör

Blanda ihop degen och vira in i plast. Låt vila i kylskåp.

Vispa ägg och socker pösigt.Tillsätt bär – och här får du gärna ha de som varit frysta då de är mosigare och färgar av sig mer.

Smält smöret och tillsätt under rörning. Häll tillbaka i kastrullen och fortsätt vispa tills smeten tjocknar. Ta bort från värmen och sila.

Kavla eller tryck ut degen i formarna, fyll med kräm och täck med deglock.Gör ett snitt i locken med en vass kniv.

Grädda i 200 grader i 15 minuter i nedre delen av ugnen.

Stjälp upp kakorna och sikta över florsocker.

Här ville jag göra något extra så jag vispade grädde med lite bärsaft och prydde med blåbär. Shit vad goda!

2 svar

  1. men shiit vad fina!

  2. Ge mig……. Gott ser det ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s