Dammsugare – tredje gången gillt!

Det här måste bli månaden då dammsugaren fick sig ett rejält uppsving! Jag hade redan bakat och inte hunnit blogga, då jag noterade att ännu en tapper själ gett sig på dessa godbitar! Men, tänkte jag, dammsugare är ju något fantastiskt gott och hamnar av någon anledning långt ner på folks listor över favoriter. Så då är det ju alldeles ypperligt att de får briljera med all sin bragd hela september! Dessutom hör de till mina favoriter – både att baka och äta – så kände att de var mitt kall den här månaden.

Jag bakade från den åttioåttonde utgåvan.

Ingredienser:
100 gram smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1-2 msk (jag tog 2-3 då det aldrig kan bli för mycket av choklad) kakao
ca 3 dl kaksmulor
Arrakessens efter behag

Garnering:
marsipan
blockchoklad (även jag använde 70 % choklad)

Jag började med att blanda smör, florsocker, vaniljsocker och kakao poröst och härligt. Efter det krossade jag mariekex i en mortel till kaksmulor, i brist på andra smulor.

Väldigt enkelt och blir väldigt bra, tycker jag!

Kaksmulorna blandades sedan ner i smeten. Sedan tillsattes arrak efter behag och efter det fick allt stå kallt en stund.
Sedan gav jag mig på konststycket att kavla ut färdigköpt marsipan. Det var lättare sagt en gjort, då jag uppenbarligen inte hade några kavlar-skills då det kom till marsipan. Så det slutade med att jag tryckte ut marsipanen i valda storlekar. Det gick mycket lättare och tycker själv att det blev bra!

Jag placerade sedan lagom stora klickar smet i mitten på marsipanen och rullade ihop dem. Doppade sedan ändarna i smält choklad. Jag fick lite marsipan över så roade mig även med att göra en kyckling! Jag hoppas att ni noterar denna stolthet på fatet.

Bjöd sedan på dessa läckerheter till vänner under kvällen med betyget; ”Jag brukar inte gilla dammsugare så mycket, men det här var verkligen hur gott som helst! Får man ta en till?” Dammsugarnas revansch är nära!

Annonser

9 svar

  1. Snygga! Ska testa med Mariekex också ngn dag. Så enkelt tänkte jag inte på att jag kan göra det! Smart! Men du hade inte arrak eller rom i? Det blev inte svårt att hålla ihop det då? Det är iofs redigt med fett…

  2. Ha ha, underbart!

  3. Oj, jo självklart hade jag arrak i! Blev så exalterad när jag skulle få skriva om dessa godingar att jag glömde nämna det! Opps! Ska försöka rätta till det nu! Bra uppmärksammat!

  4. Fixat! :) Smaken blir ju också något smarrigare (tycker jag) med arrak, så icke att förglömma!

  5. Vad är det för söt fågelliknande dammsugare längst bort på tallriken :) Med ögon och allt :)

    • Och, om man läser inlägget nogrannt så kan man ju läsa att du gjorde en kyckling…Nu känner jag mig dum.

  6. Haha ingen fara! Gillar att du uppmärksammade den! :) Och tack för de fina orden! Ögonen är mina personliga favoriter – lagom stirriga liksom! Hehe.

  7. Dina kyckling-görar-skills kommer sprida sig som en löpeld genom landet!

    Jag tycker du kan göra ett gäng till och bjuda på jobbet, kanske redan nästa vecka? ;D

    • Haha! Ja kanske det! Ropen skalla – kycklingar till alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s