Mjölkchokladfyllda munkar.

Hurra, hurra för idag är Malins födelsedag!

Och detta skulle jag fira med favoriten munkar, fast med en annan fyllning än den klassiska äppelmosen. Valet föll på mjölkchoklad och min tanke var såklart att man skulle ta ett bett i de sockriga munkarna och man skulle mötas av rinnande, ljummen mjölkchoklad.

Riktigt så enkelt var det inte.

Jag bakade ur 94:e upplagan och jag följde receptet angivet här men bytte ut äpplemoset till 200 gr ekologisk mjölkchoklad.

För att vara säker på att chokladen skulle smälta hackade jag upp den i små, små bitar –  annars följde jag receptet som vanligt.

Munkarna blev jättefina men chokladen som jag var lite rädd att den inte skulle smälta hade det istället lite för varmt i sitt degtäcke och den blev inte

rinnande, utan blev seg och lade sig ihopklumpad i en hög inne i munken. Inte så värst farligt – det blev ju gott ändå men den rätta upplevelsen som jag var ute efter uteblev.

Om man ska göra samma sak igen så skulle jag välja att göra munkarna på samma sätt fast utan fyllning och spruta in denna efterråt.

5 svar

  1. Verkade mycket gott! Kanske skulle prova med mörk choklad, den smälter ju mycket lättare. Eller såna där chokladlinser som är till för att smältas? Vanlig mjölkchoklad blir ju annars lätt klumpig när man smälter den.

  2. Men fyfan vad gott!!! Du får så fina munkar. Mumsimumsi

  3. Lina: Ja, funderade på det men är själv inte så förtjust i mörk choklad så jag ville chansa på denna ljusa. Tror bestämt på att fulla de efterråt:)
    Sara: Tackar ;) ..och ja-Mums!

  4. fylla*

  5. Jag gillar inte heller mörk choklad så jag har förståelse för det. Fyller man dem efteråt kan man jag fylla lite mer också. Och mer choklad har ju aldrig varit dåligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: