Chokladbollar med chili, färsk vaniljstång och starkt kokkaffe

Jag tänker Bättre sent än aldrig!

Choklad bollar blev det med lite starka smaker bland ingredienserna. Det som är det bästa med sådana här recept är att man kan freestyla hur mycket som helst!  Dem blev super goda!

Femtioniondeupplagan

100g rumsvarmt smör

3/4 dl socker   (Råsocker kan användas)

1/2 vaniljstång

3-4 msk kakao/ chili  ( eller kakao med 1/2 färsk finhackad chili)

2 tsk starkt kaffe ( jag använde kokkaffe)

2 1/2 dl havregryn

kokos

Att göra:  Koka kaffet. Skär vaniljstången på längden och gröp ur. Lägg vaniljen i en bunke och resten av vaniljstången i varma kaffet. Låt dra tills kaffet svalnat, för att få ut maximalt av smaken.

Det doftar smaskens

chili/kakao satte sting på härligheten

Blanda alla övriga ingredienser i bunken väl, så smörklumparna försvinner. Nu är det dags att rulla bollar i valfri storlek. Kanske bara rulla en stor boll och köra tårtstilen! :) Mina bollar blev små och rullades i kokos. Om man inte hinner smaka upp alla, är det bra att dem får vila i kylen en stund.

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s