Chokladbollar

Det blev chokladbollar även för mig. Från 2005 års upplaga sid. 182, jag tror inte att jag behöver skriva ut receptet ytterligare en gång. Jag hade dock inget kaffe och hoppade över det. Det gick bra ändå.

En vän till mig brukade göra chokladbollar utan kakao, mer som havrebollar med andra ord och jag ville göra det. Jag ville dock inte göra dubbel sats chokladbollar av den simpla anledningen att jag inte tyckte att familjen behövde trycka i sig en dubbel sats på en kväll, vilket vi hade gjort.

Så när jag blandat ihop socker, smör och vaniljsocker så väntade jag med kakao och hällde på havregryn. Sedan tog jag halva satsen och blandade i halva mängden kakao. Vi hade inte pärlsocker hemma så jag gjorde tre olika blandningar att rulla bollarna i. En med råsocker och kako (till havrebollarna), en med råsocker och kokos och slutligen en med kokos och hjärtströssel som jag hittade i skafferiet.

Pappan i familjen gillade klassikern (choklad med kokos och råsocker på) bäst. Sonen gillade havrebollarna med råsocker och kokos på. De var ruskigt sötsliskiga, vilket förmodligen var anledningen till att han gillade dem. Jag gillade havrebollarna med kakao på.

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s