Chokladtoppar!

Bättre sent än aldrig. Denna månad gjorde jag chokladtoppar men tyvärr blev det lite problem med bilderna. Men de såg mest bruna och buckliga ut men ni får försöka fantisera.  Dessa godingar blev prisbelönta 1984 och de var väldigt enkla och goda.

50 g smör

1/2 dl socker

2 msk sirap

1 msk kakao

1/2 dl kokosflingor

1/2 dl russin

2 dl risflingor

Jag började med att smälta smöret som jag sedan blandade jag i sockret, sirapen och kakao.  Röran fick koka kraftigt någon minut.  Sedan blandade jag i resten och klickade ut på ett bakplåtspapper.  Ja just det receptet kom från nittiotredje upplagan.

 

 

4 svar

  1. kort och koncist! :D

  2. hihihh sån är jag

  3. Härligt! Jag som har noll koll, vad är risflingor?

  4. Nina- jag skulle kanske ha skrivit det. Jag använde rispuffar, såna vita små puffflingor som man kan äta med mjölk, eller risbräck. Tror det var rätt. HOppas du fattar vad jag menar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s