Premiär för intervju!

I går kom Lina Norberg Juuso, som är krönikör, journalist och bloggare på NSD, till en del av Kakjuntan för att göra ett julreportage.

Närmare bestämt så var det jag (Sara i skrivande stund) och Elin E som dukade upp sju sorters kakor i julens anda. När, och i vilken bilaga till NSD den kommer, får vi återkomma med senare.

Vi lovar att vi var sams hela tiden – även om bilden ser ut att säga något annat..

Se så fint vi samarbetar!

Vi hade förberett fyra sorter innan, varav Karin hade gjort superfina chokladrullrån som hon lämnade till oss innan hon var tvungen att åka tillbaka till Piteå. Elin kom med kransekager och knäckkaka med en kryddig lingon-saffrandipp och jag hade bakat pepparkaksrutor och förberett jul-schackrutor som bara var kvar att gräddas (okej, vi hade förberett 4,5 sorter då..).

Så när Lina kom åkte jul-schacken i ugnen och vi började baka sylthjärtan och saffransrulltårta med lemoncurd. Och självklart blev det precis så som det ska vara – lite jobb med mördegen till sylthjärtanen och lite lös fyllning till rulltårtan, men fantastiskt gott ändå! Och det blev kalasfint alltihop.

Recept och kakbilder som G.Rúnar tagit, kommer närmare när reportaget är ute. Ja och han har ju självklart tagit dom här bilderna också.

Här pratas det för fullt. Kaka hit och kaka dit och en och annan bulle i ugnen..

Välförtjänt fika framför elden! Från vänster, Lina, Elin E, Grindslanten och Sara.

Nu syns det ju inte på dom här bilderna men vi fick lova att skriva att Lina inte går klädd så här till vardags. Hon hade nämligen skrivit upp fel dag i kalendern, så när jag efterlyste henne lite försiktigt om hon var på ingående så var hon i fullt sjå att storstäda huset! Men det tog nog henne tre röda, så var hon i köket. Tror inte ens vi hann blinka.

Kanske att sockerchocken håller oktober ut. Kanske inte. Kanske att den helt enkelt måste hållas i denna nivå julen ut? Ja men ja tack!

2 svar

  1. Härligt jag hade också velat vara med. Såg så mysigt ut.

    • Det hade vart mys det Fia!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: