Aprikossnibbar!

Denna månad bakade jag aprikossnibbar från den 93:e sjusorters kakor.

Recept:

125 g smör

1 dl socker

skal av 1/2 citron

3 dl vetemjöl

1 ekologisk äggula

Fyllning:

Eko aprikosmarmelad och 1 ägg till pensling

Grädda i 175 grader i cirka 10 min.

Jag började med att hacka samman smöret med alla de torra ingredienserna. För att sedan tillsätta äggulan och arbeta ihop till en smidig deg som fick vila mer än 1 timme i kylen.

När timmen hade gått kavlade jag ut degen. Men det var här det började gå lite dåligt. Det var svårt att få degen 3 mm som den skulle vara. Så de första rutorna som skulle vara 5×5 cm blev betydligt mycket större. Så då fick jag börja om och då hade degen börjat bli lite varm i kläderna. Så det blev bara kladdigt. NU började tålamodet tryta men jag stoppade lugnt in degen en stund i kylen igen.

Efter en stund gav jag mig på kavlingen igen och skar ut små rutor som jag stoppade en klick marmelad på och vikte ihop på diagonalen. Egentligen skulle kanterna vara sporrade men jag hade ingen sådan. Sporrningen hade nog gjort mycket för snibbarnas utseende. För mina småkakor blev som vanligt lite fula men goda.

Annons

6 svar

  1. Gillade den rutiga duken mot bakgrunden här på bloggen!

  2. Äsch, fula kan jag inte hålla med om att de är. Men kanske mer lika halvmånar än snibbar. :) Kan tänka mig att citronen i degen gör gott.

  3. Tack tack, jag försöker tänka att det är smaken som räknas. Mina bakverk har en tendens att inte se ut som på bilderna.

  4. Kan intyga att de var jättegoda! ;)

  5. Ser rigtigt goda ut! Snygg burk

  6. Det är ju burken som räknas, och hur dom smakar. Jag tycker dock att dom ser hur fina ut som helst. Men jag gömmer mina i snygga burkar och ingen ställer frågor eller krav. Hehe. Dessa ska jag prova.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: