Havreflarn med smörkräm

Kakor! Kakor är goda men inte riktigt min stil att baka så valet var väldigt enkelt att göra dessa favoriter från tiden då min farmor bakade.

I receptet står det knäckflarn men det har jag aldrig hört att de kallas så jag revolterar och döper om dem till havreflarn. Jag bakar ur 93:e utgåvan.

Ingredienser:

150 gram smör (KRAV)

2 dl socker (KRAV)

1/2 dl sirap (KRAV)

1/2 dl grädde  (KRAV)

2 dl havregryn (KRAV)

2 dl vetemjöl (KRAV)

1/2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

Detta är busenkelt:

Smält matfettet. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda. (Här kan man välja att värma smeten ett tag under ständig omrörning för att intensifiera knäcksmaken)

Klicka ut smeten på en på en plåt med bakplåtspapper.Grädda i 200 grader i fem minuter. Låt sedan kallna på plant underlag.

Enligt receptet ska man få 50 st men jag gillar mina flarn lite större så jag fick 25 st och 6 st på varje plåt.

Så långt allt bra men nu till det gottigaste.Smörkrämen!

Till denna sats tog jag:

150 gram smör (KRAV)

2 msk florsocker (KRAV)

1 tsk vaniljsocker

Tag fram smöret i god tid före så att det är ordentligt mjukt, flarnen är lite ömtåliga så man får inte trycka när man brer ut krämen.Blanda i övriga ingredienser.

Bred på lite av krämen på två flarn och sätt i hop dem.

Dessa ljuvlingar måste ätas kalla så frys in dem ett tag efter de är klara.Njut därefter!

3 svar

  1. åååhh….

  2. Mmm, smarrigt!

  3. Oj, enkel smörkräm, det ska jag sno till novembertemat. Gött.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s