Ingefärsflarn

Jag ligger lite efter med kakjuntandet eftersom det varit en mkt hektisk höst med resa till NYC, kattoperationer, flytt, skola, beslut om att byta jobb och allt annat som hör livet till. Så nu försöker jag baka ikapp lite genom att göra en småkaka som vi skulle göra i oktober redan. Ooops!

Nästa gång ska jag ha mer ingefära, typ 1 tsk. Det smakade inte mkt ingefära av dessa.

Ingefärsflarn (cirka 20 st) (93:e utg, s. 110)
200°C

50 gr margarin
0,5 dl socker
0,5 tsk torkad ingefära
0,5 tsk vaniljpulver
0,75 dl vetemjöl

Rör allt utom mjölet till en smidig smet.

Tillsätt mjölet och arbeta ihop degen.

Bred ut smeten i cirka 7 cm kakor på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i cirka 5 min.

Lossa kakorna med en vass kniv och rulla ihop direkt till små rullar. Det var tanken iaf. Men det går sannerligen inte för de är så tunna och spröda och hänger inte ihop. Så de fick svalna och stelna på plåten. Det var enda sättet att få dem att klara sig. Men jag tror nog på att göra dem lite lite tjockare och därmed göra ngr färre. För att de ska klara sig ngt så när.

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s