Korintkakor


Här kommer mitt bidrag till Oktobertemat, Korintkakor, en liten kaka som mamma har bakat till jul varje år. Hennes kakor blev så klart godare än mina, men absolut ätbara, kanske bjudbara!

Från femtioniondeupplagan sidan 151
100 g smör
1/2 dl socker ( Jag använde råsocker)
1/2 dl korinter
2 1/2 vetemjöl
Rör i hop smöret och sockret, sedan tillsätter man korinterna och mjölet. Rör i hop ordentligt till en smidig liten deg och sedan är det dags att forma små bollar, som trycks ut med en gaffel eller bara med handen om man inte vill ha räfflad yta!
Grädda i ca: 5 min på 200-225 grader.

Jätte lätta att göra och det doftar gott i hela huset, trots att kakorna är små!

2 svar

  1. Vad fina! Och jättefin plåtbild. Jag har glömt hur korinter smakar, måste tella nån gång!

  2. Sara! Tella, korinter är smarriga! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: