Kanelkubbar

Hur man misslyckas med allt men ändå får ett fantastiskt resultat.

29:e upplagan s.80

Mormors kanelkubbar 

212 g margarin

1 hg socker

2 äggulor

6 hg mjöl

rivet citronskal

kanel

socker

Har köpt två nya ”Sju sorters kakor” så var tvungen att prova från den äldsta. Jahaja här står ju allt i gram, men gud så kul och jag har ingen våg. Vilken tur att det fanns förvandlingstabell i slutet. Så jag förvandlade gram till dl.

Tyvärr blev allt fel, tabellen måste varit missvisande (alternativt mattekunskapen helt bortblåst)

Började med att blanda margarin och socker ordentligt. Sedan rev jag i apelsinskal (hade ingen citron hemma), kläckte i 2 äggulor och drog såklart i allt mjöl på en och samma gång. Rörde och rörde och det var fortfarande som bara mjöl. Degen skulle bli blank och smidig, efter lite efterforskning (i andra liknade recept) står det klart för mig att det jag håller på att göra är en mördeg. Så, kom fram till att jag på något vis dubblat mjölmängden. Vevade snabbt i ihop en sats margarin och socker igen och hällde i min befintliga deg, tyvärr hade jag inga fler ägg.  Nu, fick jag en slät och blank deg! Så här följer mitt recept:

Elins kanelkubbar

420 g mjölkfritt margarin

2 dl socker

12 dl mjöl

2 äggulor

rivet apelsinskal

socker och kanel

Jag rullade degen i tumtjocka rullar och skar de i 5 cm långa bitar. Rullade dem i socker och kanel, la på plåten och plattade till lätt.

In i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.

Gott? Ja! Rätt? Vette f*n, har aldrig ätit dessa förut. jag får bjuda runt och se vad alla andra säger. Kommer prova på att göra dessa ordentligt någongång för allt som heter kubb är gott :)

3 svar

  1. Ha ha, underbart! Jag har faktiskt inte ”vågat” prova baka från äldsta ännu, men jag ska absolut göra det. Får kanske bli till december?

  2. Jag och vargen fick äta dom idag (ja sen fick vi tom en påse!) och dom var supergoda! Smöriga och nammiga.

  3. Ser supersmarriga ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: