Hederliga Bullar med kanel

jag är lite aviss på er som har Sju sorters kakor JUL, men jag  kör ändå på med min gamla 59 onde upplagan!

Det blev hederliga kanelbullar i all sin enkelhet! sidan:34 och de kallas kanelsnurror!

150 gr smör

5 dl mjölk

50 gr jäst

1 1/2 dl socker

1 tsk salt

1 tsk stötta kardemumma kärnor

ca: 1 kg mjöl  som är lite mer än 1 1/2 L

Todo: Smält smöret och häll i mjölken i kastrullen, låt det bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och häll över degspadet, lite i sänder, rör om så att jästen löses helt å hållet. Tillsätt resten av ingredienserna, mjölet hälls i lite i taget, för att inte få degen för hård, arbeta ordentligt, så att degen blir mjuk, men blank, alltid bättre med lite för lite mjöl än för mycket :) Spara minst 1dl till utbakning! Låt jäsa i 40 minuter!

ta upp degen på bordet och dela i tre delar, kavla ut varje del till en rektangel, ca 1 cm tjock.

Bred på:

75 gr smör

1 dl socker

1 msk kanel

Om man vill kan man blanda sockret och kanelen, så att man lättare kan fördela fyllningen jämt! Sätt långsidans ena kant mot den andra och skär sedan remsor, som du snurrar och sätter på en plåt med bakplåtspapper.. Låt jäsa i 30 minuter till, för att sedan pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.

Redo för ugnen! 250 grader i 5-8 minuter

Kall mjölk och nybakta kanelbullar! Gött!

Annonser

2 svar

  1. Mmmmm bullar…

  2. Mums, kanelbullar är alltid gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s