Kanelbrownie med saffransglasyr

Jag är lite tråkig när vi kommer till november och vi ska baka med kanel, jag gör ngt som flera redan gjort. Men ack så gott det såg ut och så hade fina kakjunte-Maria redan aväggat receptet åt mig och vad är inte bättre då än att sno det nästan rakt av? Jag la till lite mer kanel eftersom jag tycker om kanel. Sen gillar jag hasselnötter så jag slängde in ett gäng sådana. Mmm…

Kanelbrownie med saffransglasyr (cirka 36 st) (Sju sorters julkakor, s. 102)
200°C

Chokladsmet
150 gr margarin
2 msk sirap
100 gr mörk choklad
1,25 dl sojamjölk/bubbelvatten
2 msk kanel
3 dl socker
3 dl vetemjöl
100 gr hela hasselnötter

Saffransglasyr
0,5 paket saffran
1 dl vispgrädde
200 gr vit choklad

Klä en bra form, och med bra menar jag storleken av typ 15*25 eller 20*30, med bakplåtspapper.

Smält margarin, sirap och choklad i en kastrull.

Blanda de torra ingredienserna till chokladsmeten.

Häll sedan chokladsmeten och mjölken över de torra ingredienserna och röra om väl. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 14-16 minuter.

Koka under tiden upp vispgrädden tillsammans med saffranet. Dra sedan av plattan och låt stå och dra i cirka 30 minuter. När det dragit 30 minuter, låt det koka upp igen och dra av från plattan. Vänd ner den vita chokladen i grädden och rör om tills det är en jämn smet.

Låt det svalna lite, så att det inte är helt rinnande, innan du brer på kakan som också fått svalna.

Receptet säger 12 kakor, jag gjorde minibitar så jag fick 36 bitar. Det var alldeles lagomt. Hellre ta fler små än en gigantisk som en inte orkar.

Det här kommer jag att göra fler gånger! Det var ljuvligt gott!

4 svar

  1. Ser att dom blev grymma!

  2. Det är det minsta en kan säga! Mmm…

  3. […] december ska vi kakjunta julens måste-kaka och om vi bortser från att jag redan gjort en sådan, kanelbrownien med saffransglasyr, så kan detta mkt väl bli en […]

  4. Jag har justerat recptet lite efter att jag bakat igen och det blev ännu bättre andra gången. Jag har tagit bort kakaon som är överflödig med all mörk choklad, jag har ökat kanelen, testbakade med bubbelvatten och det funkade när mjölken var slut och så förkortade jag tiden i ugnen och det gjorde susen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s