Sarah Bernhardt-hjärtan

Denna månad valde jag att göra dessa små bakelser som påminner om biskvier. Jag har alltid varit lite fascinerad av denna Sarah Bernhardt.  När jag grävde i mina gömmor hittade jag även ett fint kort jag köpt i Prag av en konstnär som heter Mucha som jag gillar väldigt mycket. Så. Nu kommer receptet. Ja just det det är från den 93:e upplagan.

Botten

150 g mandelmassa

1/2 äggvita

Jag vispade äggvitan lätt och blandade i den grovt rivna mandelmassan. Eftersom det var alla hjärtans dag igår så spritsade jag smeten i formen av just hjärtan. Dessa gräddade jag i 13 min i 150 grader. När de var färdig gräddade fick de svalna med undersidan uppåt.

Chokladtryffelfyllning

75 g choklad

1 msk smör

2 msk grädde

Först smälte jag chokladen över ett vattenbad. På en annan platta kokade jag upp smöret och grädden som jag strilade ner i den smälta chokladen. Sedan fick chokladen svalna tills den blev tjock och härlig. När tryffeln var sval bredde jag detta fint på mina bottnar som sedan fick vila i cirka 1 timme i kylen. Jag gjorde ett nytt vattenbad och smälte 200 g choklad med några droppar olja i. I detta doppade jag hjärtarna snabbt så de fick en fin glansig yta. Sen fick de åka i kylen för att sedan ätas.

Färdiga ät!!!

Ett svar

  1. Fina hjärtan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: