Schackrutor

Choklad kommer på tredje plats över saker jag älskar (barnet och maken kommer först) så det var sjukt svårt att välja nått från temat eftersom förväntningarna blev så höga. Varför jag då valde att baka schackrutor är och förblir ett mysterium, för jag tycker egentligen inte så mycket om dem… Jo, utseendemässigt är de urfina men de är så intetsägande på nått sätt. Eller så gör jag helt fel och de är egentligen supersmarriga! Nåväl, halva satsen har redan gått åt ;) Jag följde receptet i den nittiotredje utgåvan, använde dock flytande smör vilket gjorde degen väldigt mjuk och lite svår att rulla snyggt.

Schackrutor

4,5 – 5 dl ekologiskt vetemjöl
1 dl socker
200 gram flytande smör

1 tsk ekologiskt vaniljpulver (2 tsk om du använder vaniljsocker)
2 msk kakao

Hacka samman mjöl, socker och smör i matberedare eller för hand. Dela degen i två lika stora delar. Smaksätt den ena degen med vanilj och den andra med kakao. Rulla ut degen i fyra jämna längde och lägg en ljus bredvid en mörk och sedan tvärt om ovanpå. Rulla försiktigt. Lägg längderna kallt en stund. Skär sedan varje ruller i ca 25 skivor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter i 200 grader.

2 svar

  1. Jag tycker i alla fall att dom ser super smarriga ut. Men så är jag ju också väldigt svag för schackrutor. Det har jag alltid varit! :-)

  2. Schackrutor som är så gott! Har jag börjat käka dom har jag svårt att sluta. Fina schackisar du fick!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: