Snoddas utan ägg

Det blev en riktigt saftig kaka med smak av choklad, kaffe och kokos. Vi bakade från 95:e utgåvan och uteslöt äggen och tog istället lite mera mjölk.

150 g smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk

Vi började med att smälta smöret så att det hann svalna medan vi mätte upp de torra ingredienserna i en skål. Sikta kakaon så att det inte blir några klumpar. Vi blandade ner mjölken och smöret till en smet och hällde i en form med bakplåtspapper. Vår form hade måtten 20×30 cm och den var lagom stor. När vår kaka stått i ugnen i 15 min i 175 grader var den inte färdig så kolla med en sticka så att kakan inte är kladdig. Nästa gång kommer jag att höja temperaturen till 200 grader och det blir garanterat en nästa gång, Snoddas är supergott! Under tiden som kakan svalnade gjorde jag glasyren:

75 g smör
2 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker

Kokos till garnering

Jag smälte smöret i en kastrull och blandade sedan i övriga ingredienser under omrörning och bredde glasyren över kakan. Sist stödde jag på rikligt med kokos och skar kakan i 20 bitar. Mums!

5 svar

  1. Härlig bild!

  2. Jättesnygg bild ;)

  3. Jättesnygg bild! =)

  4. […] är aväggat. Fast jag kunde såklart inte nöja mig med det utan gjorde en egen liten variant av Marias kaka. Jag tog mer kakao i smeten och gjorde en dubbel sats glasyr eftersom en kaka aldrig blir bättre […]

  5. Håller med – megatjusig bild! Ser grymt gott ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: