Snoddas

Eftersom jag har haft mkt att göra och inte hunnit tänka så mkt på bakning har jag valt att fuska lite och ta ett recept som redan är gjort och redan är aväggat. Fast jag kunde såklart inte nöja mig med det utan gjorde en egen liten variant av Marias kaka. Jag tog mer kakao i smeten och gjorde en dubbel sats glasyr eftersom en kaka aldrig blir bättre än sin glasyr.

Here we go!

Snoddas (24 st) (60:e utg, s. 123)
175-200°C

Smet
150 gr margarin
äggersättning för 3 stora ägg
3 dl strösocker
21tsk vaniljpulver
0,5 dl kakao
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl djurfri mjölk

Glasyr
150 gr margarin
3-4 msk kallt kaffe
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
7 dl florsocker

Garnering
Kokosflingor

Smält margarinet och låt det svalna.

Vispa äggersättning och socker pösigt, eller iaf så pösigt det nu går höll jag på att skriva. Men det blir faktiskt jättepösigt! Tillsätt margarinet och mjölken.

Blanda de torra ingredienserna. Vispa sedan ner torrt och blött om vartannat till en slät smet.

Häll upp smeten i en form, 30*40 cm, som du bakpaprat.

Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter.

Låt kakan svalna under en bakduk. Gör under tiden glasyren.

Smält margarinet, tillsätt övriga ingredienser och rör om.

När kakan är helt kallt, bred över glasyren och strössla med kokos. Låt glasyren stelna och skär i härliga bitar och bjud dina kollegor på fika!

2 svar

  1. Massa glasyr is da shit! :D

    • Utan glasyr, ingen kaka. ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s