Banankaka

När det blev valfritt tema tänkte jag passa på att göra en kaka, som jag hört mycket gott om men som jag aldrig smakat själv eller bakat; Banankakan!

Jag bakade från den åttioåttonde utgåvan.

Ingredienser:
100 gram smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 bananer, eller 400 gram
1/2 dl kallt kaffe

Jag började med att smörja och bröa en form med hål i mitten. Efter det vispade jag smöret och sockret poröst. Jag blandade sedan i ett ägg i taget under omrörning tills allt blandades väl. Efter det blandade jag alla torra ingredienser i en egen skål som jag sedan successivt hade ner i äggsmeten. Jag mosade sedan två bananer i en skål, hade i dessa i smeten och till sist kaffet. Allt blandades väl och hälldes sedan ner i formen. Jag satte kakan längst ner i ugnen som var 175 grader varm. Där fick kakan stå och mysa till sig i en timme. Det luktade fantastiskt av alla kryddor måste jag säga!

Kakan fick sedan svalna och serverades under en fika där den fick med beröm godkänt. Jag tyckte inte heller att den var så pjåkig! Bananerna gör den riktigt saftigt, något som jag annars kan tycka saknas i sockerkaks-liknande bakverk. Kan väl rekommendera denna godbit!

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: