Drömmar i April

Denna månad har jag bakat drömmar. Sist jag bakade dessa var jag liten och jag tycker att de är en kaka med det finasde namnet plus att de är väldigt goda. receptet är från 93:e utgåvan.

 

Recept

100 g smör

2 tsk vaniljsocker

1 dl vaniljsocker

1 dl olja (raps)

1 tsk hjorthronssalt

4 dl mjöl

Jag började med att röra rumsvart smör, socker och vaniljsocker till en smidig deg. Sedan strilade jag ner oljan. Sen var det dax för lite av mjölet som jag hade blandat med hjorthronssaltet och jag arbetade i resten av mjölet. Här blev jag lite förvirrad och råkade ha i mer mjöl så degen blev bara smulig. SÅ jag försökte rädda detta med lite mer smör och olja tills degen var smidig. Men jag tror att det blev för mycket. Jag delade degen i två delar och rullade den till två strängar. Rullade sedan varje liten del till en liten boll.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sen fick kakorna åka in i ugnen i 20 min på 150 grader. Alltså de luktade INTE gott och de blev inte så fluffiga som jag hoppats på. Smaken var god men jag hade kanske andra förväntningar. Tror att det var smörets fel för de blev heller inte så vita som jag tänkt. Jaja de blev kakor iallafall. 

Ett svar

  1. […] som Fia har jag också valt att ge mig i kast med drömmar, denna valfria april. Jag använde mig av […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: