Prästgårdsnötter

Det blev en liten prästkaka denna månaden, och med lite mer piff. Till min stora hjälp har jag fått en bror på besök som ställde till med lite bak. Och varför inte baka något man får mycket av. Så här lyder receptet i den nittiofjärde utgåvan.
200g smör
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
Och vi slängde även in, på brors bevåg, lite rivet citron och limeskal. Fantastiskt!

20120422-223216.jpg
Här är Chrystian i bakmode. Degen blev lite sandig, men så ska det ju vara. In i ugnen på 175 grader i ungefär 10 minuter, så blir det hur bra som helst. Vi dekorerade med en liten linje rosa glasyr, bara för att vi kunde.

20120422-223441.jpg
En omgång i kylskåpet och dom är perfekta för exakt sådana småäten som man ska undvika.
Upp och baka, riktigt enkelt. Och fint. Pappret gjorde sitt också, lite överblivet julbakspapper som passar in överallt. Tack Ikea.

20120422-223629.jpg

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s