Ännu fler drömmar

Precis som Fia har jag också valt att ge mig i kast med drömmar, denna valfria april. Jag använde mig av sjuttiotredje upplagan och följande ingredienser:

  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl olja
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 4 dl vetemjöl
  • 25 sötmandlar

Latmasken lät hushållsmaskinen blanda smör och båda sockersorterna tills det blivit vitt och smidigt. Sedan hällde jag ner oljan lite i taget. Hjorthornssaltet blandade jag ut lite mjöl och tillsatte degen, sedan i med resten av mjölet.

Jag fick en smått kladdig deg, så med lätt mjölade händer rullade jag ut degen i två längder, som jag skar i ungefär 25 bitar var. Sedan rullade jag bollar av bitarna och efter att ha placerat ut dem på plåtar tryckte jag dit en halv, skållad och skalad mandel på ungefär varannan (eftersom alla i familjen inte gillar mandel).

Sedan fick plåten åka in i ugnen, i 150 grader, i knappa 20 minuter.

Samma latmask kom i det här läget på att hon fullständigt glömt bort kameran, så i panik försökte jag fota de illaluktande kakorna genom en inte alldeles nyss rengjord ugnslucka…

Det gick väl så där…

Ut kom i alla fall kakor, inte helt utan färg, men spröda och smöriga på samma gång. De smulade som bara den, men lyckades man väl få dem till munnen, smälte de i ett ögonblick. Som en dröm!

 

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: