Budapestrulle

Valfritt tema, hur kul som helst, MEN svårt att välja. Valet föll tillsist på:

Budapestrulle

5 äggvitor

3 dl socker

150 g finhackade nötkärnor

1 dl vetemjöl

2 msk kakao

50 g mandelspån

Fyllning

3 dl laktosfri vispgrädde

300 g mandarinklyftor (konserverade)

Jag började med att vispa äggvitorn till ett hårt skum och gjorde såklart ”hålla skålen upp-ochner testet”, tillsatte sockret lite i taget medans jag vispade, efter det var det bara att slänga i blandningen med nötter, mjöl och kakao jag förberett innan och blanda runt.

Bredde ut smeten på bakplåtspapper, skulle slänga in i ugnen när jag i sista sekund kom på att det skulle på mandelflarn också. Hade kakan i 170  grader i 15 minuter. Slängde över kakan sen på ett sockrat bakplåtspapper med plåten ovanpå och lät svalna.

Under tiden vispade jag upp grädden riktigt tjock och blandade ner mandarinklyforna. Jag tog sedan bort allt bakplåtspapper från kakan och insåg ganska snabbt att det INTE kommer gå att rulla ihop den…Mycket synd, den var riktigt hård faktiskt. Så jag fick snabbt tänka om och delade den i fyra bitar och voila! En Budapest-tårta!

Jag har alltid tyckt om budapestbakelse, så kul att få prova göra en själv, men alltså, jag var inte så förtjust i resultatet…Vet inte varför men den var inte jättegod, mina gäster som  jag bjöd på den tyckte den var utsökt.

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: