Skärgårdskakor

Oh ja! Visst är det så att man är sugen på att resa. Min kaka för tankarna till en fin kväll i skärgården, med fina vänner, kanske en grill och en öl. Ta ett kvällsdopp från bryggan. Nu har inte jag varit i skärgården så mycket i mitt liv, men jag önskar mig dit. Man behöver inte alltid åka så långt för att hitta fina platser, Sverige bjuder på mycket fint. Bjuder på en foto från Kiruna, våren har kommit till södra Sverige, här ligger snön än på backen. Snart är det semester, då, kanske ni hittar mig på en ö med en kaka i käften.

Nog med det, här har det bakats. För 175:e gången väljer jag något med nötter i, som jag dessutom är lätt allergisk mot. MEN jag kan inte motstå, det är så gott i bakverk! Från nittioende upplagan.

Skärgårdskakor

150 g laktosfritt smör

1 dl socker

1 dl hasselnötter

1/2 tsk bakpulver

3 dl vetemjöl

Blanda socker och ägg poröst, vet aldrig hur det ska vara så jag vevar som en tok tills jag inte orkar längre. Veva ner bakpulvret i vetemjölet och blanda med upphackade nötter. Knåda allt till en smidig deg och skjutsa in i kylen en stund. Jag orkade vänta i 15 minuter sen tyckte jag det var nog.

Kavla ut mellan bakplåtspapper, ca 3 mm, stansa ut runda kakaor ca 6 cm i diameter.Jag använder ett lite mindre dricksglas. Egentligen ska man kavla sista varvet med en såndär kavel med taggar, men sån har inte jag så jag sket i det helt enkelt. Lägg på plåt och skjuts in mitt  i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter. Receptet säger 15 minuter, jag hade kolla men ändå blev de mycket mörkare än vad boken visar.

Ut kommer ändå mumsiga kakor, dock blev det bara en för min del. Men perfekta att packa ner i min fina bjud-påse, och ge till någon kaksugen själ. Vem blir inte glad om man får lite kaka?

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: