Petit-chouer

Jag älskar att resa och försöker göra det så mycket som jag bara har möjlighet till. På onsdag ska jag till Amsterdam :) I augusti till Rom och Capri, och i oktober till Paris! Och Petit-chouer associerar man ju till Frankrike, så dessa Petit-chouer får bli tillägnade Paris! :)

Jag har bakat från 72:a upplagan.  Det kan bli 15 stycken men jag gjorde 10 stycken lite större varianter.

Ingredienser:
3 dl vatten
100 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
3 ägg (ej för stora)

Fyllning:
2-3 dl vispgrädde
Vanillinsocker

Garnering:
Florsocker eller glasyr gjord på florsocker och vatten (och kakao om man vill)

Smörj en plåt eller klä en plåt med bakplåtspapper. Koka upp vattnet och matfettet och rör i mjölet. Låt massan koka under kraftig omrörning tills den släpper kastrullens botten (det går väldigt fort). Låt smeten svalna och tillsätt sedan ett ägg i taget och rör kraftigt en stund mellan varje ägg. Klicka eller spritsa ut smeten i den form som önskas. Grädda i mitten eller nedre delen av ugnen i 200 grader, 20 minuter. Man får inte öppna ugnsluckan de tio första minuterna då de är känsliga för drag. Ta ut dem och låt dem kallna. Gör fyllningen. Här kan man experimentera lite hur man vill. Jag gjorde tio stycken sammanlagt och fem stycken fyllde jag med grädde blandat med hallon, och de andra fem fick violsmak i grädden. Skär ett lock eller klipp ett jack i bakelserna och fyll dem. Sikta sedan florsocker över dem eller ringla på glasyr.


 

Ett svar

  1. […] 1 sats Petit-choudeg […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s