Italienska chokladbakelser

Ända sedan Sara bakade dessa läckerheter för ett år sedan har jag velat baka dem. Men rulltårta utan ägg har varit ett stort hinder för mig. Dessa bakelser innehåller nästan bara ägg, socker och en gnutta olika mjölsorter men nu äntligen tog jag mod till mig och gjorde ett försök. Ett ganska lyckat första försök. Jag jämförde chokladbakelsereceptet med ett recept för vanlig rulltårta i 95:e utgåvan. I den vanliga var det lika mycket ägg men mer mjöl och bakpulver så jag kombinerade de båda recepten:

1 ½ dl socker

1 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

2 tsk bakpulver

2 msk kakao

1 msk finstött kaffepulver

2 dl mjölk

Blanda alla torra ingredienser och rör ner mjölken. På Internet läst jag att det var bra att värma mjölken så det gjorde jag. Smeten blev rinnande men stelnade fint mitt i ugnen i 250 graders värme. Efter 5 minuter tog jag ut rulltårtan och vände den på sockrat papper.

Fyllning och toppar

100 g smör

1 ½ dl florsocker

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

(½ tsk finstött kaffepulver)

(1-2 msk kaffelikör)

Blanda ingredienserna till fyllningen och rör krämen smidig. Bred hälften av krämen över den svalnade kakan. Skär kakan i 5 cm breda remsor lika långa som kakan. Det var lite svårt att rulla ihop kakan tätt eftersom den sprack sönder.

Doppa den ena snittytan i den smälta chokladen, garnering 1:

Garnering 1

100 g choklad

1 msk olja

Garnering 2

1½ dl florsocker

1 msk vatten

2 droppar pepparmintolja

Spritsa resten av fyllningskrämen i små täta toppar runt kanten. Rör ihop ingredienserna till garnering 2 och lägg i mitten på chokladbakelsen.

Väldigt goda bakelser blev det!

2 svar

  1. Oj vad snygga!!

  2. Underbaraste bilden. Ser god ut :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s