I sista minuten- tyskcitronkaka

Ja nu har jag äntligen bakat. Kanske lite trist eftersom det redan har bloggats om denna kaka. Men så får det blir. Jag brukar tycka att sockerkakor kan vara lite trista, smaklösa och torra. Men denna variant är inte det, plus att citron är ju alltid gott. Jag förstår varför den heter tysk citron kaka. Jo för när den är färdig ser den ganska glansig och flottig ut. Det brukar ju tyskar gilla. Hahaha eller? Ni får ursäkta men jag är lite trött. hihih

Jag har då bakat från den nittiotredje boken.

Recept

150 g smält och svalnat smör

3 ägg

2 dl socker

1/2 krm salt

rivet skal av en citron

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Gör så här:

Smält smöret och bröa en form. Helst en slät men det hade jag inte. Vispa ägg, socker, salt och citronskalet pösigt i några minuter. Blanda sedan i det svalnade smöret samt mjöl och bakpulver. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader.

Låt kakan svalna.

Blanda florsocker, citronsaft av en citron och 2 msk vatten. Nu till det pilliga momentet att få glasyren in i kakan. Det stod att man skulle använda änden av en trä slev. Men jag tyckte att de blev för stora håll och förstörde kakans utseende. Så jag använde en potatis sticka och pickade massor med hål. Det gick ganska bra.

 

 

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: