Ja nu har jag äntligen bakat. Kanske lite trist eftersom det redan har bloggats om denna kaka. Men så får det blir. Jag brukar tycka att sockerkakor kan vara lite trista, smaklösa och torra. Men denna variant är inte det, plus att citron är ju alltid gott. Jag förstår varför den heter tysk citron kaka. Jo för när den är färdig ser den ganska glansig och flottig ut. Det brukar ju tyskar gilla. Hahaha eller? Ni får ursäkta men jag är lite trött. hihih
Jag har då bakat från den nittiotredje boken.
Recept
150 g smält och svalnat smör
3 ägg
2 dl socker
1/2 krm salt
rivet skal av en citron
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Smält smöret och bröa en form. Helst en slät men det hade jag inte. Vispa ägg, socker, salt och citronskalet pösigt i några minuter. Blanda sedan i det svalnade smöret samt mjöl och bakpulver. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader.
Låt kakan svalna.
Blanda florsocker, citronsaft av en citron och 2 msk vatten. Nu till det pilliga momentet att få glasyren in i kakan. Det stod att man skulle använda änden av en trä slev. Men jag tyckte att de blev för stora håll och förstörde kakans utseende. Så jag använde en potatis sticka och pickade massor med hål. Det gick ganska bra.
Kommentera