”Ich bin ein Berliner!”

Denna månad valde jag att baka mina första skorpor någonsin. Berlinerskorpor. Samtidigt som jag i fantasin åkte till Berlin. Från den nittiofjärde utgåvan hittade jag receptet som jag höftade till lite. Den går ungefär såhär:
100 g smör
1 dl socker
2 ägg
3,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver och kanske lite till.
Jag hade bara 50 g hackad mandel men det fick duga. Och det gjorde det.
Jag började med smör och socker, vispa tills poröst. Sen knäcker man ner ett ägg i taget. Vispa lite. Sen resterande ingredienser. Hur enkelt som helst tänker jag. Men konsten ligger i att våga ha skorpan länge i eftervärmen i ugnen.
200 grader i ungefär 12 minuter fick det bli. Men fegade nog lite för jag tyckte längderna såg lite bleka ut. Justdet, smeta ut degen i tre stycken 30 cm långa längder på en plåt. Såhär blev det.

20120602-231636.jpg

Nu ska man låta skorpan svalna, och sen skära den i mindre bitar. Ungefär 2 cm stora bitar. I Bibeln står det att man ska torka skorpan med snitt sidan upp, det gjorde jag, men det står inte hur länge. Jag miste mitt tålamod efter 15 minuter och var tvungen att smaka.
Gott blev det! Men mina blev lite mer kakiga än skorpiga. Hur som helst, jag ska inte vara lika feg och glupsk nästa gång.

Serverade skorpkakorna med grädde och färska jordgubbar, det ni!

20120602-232050.jpg

Och lilla katten fick egen grädde efteråt.

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s