Italienska anisskorpor

Dags för semester och vad passar då inte bättre än en härlig skorpa, en knaprig liten skorpa som passar till dessertvin eller kaffe. Här fastnade jag! Tänk er att drömma er bort med liten söt skorpa och en härlig limoncello, mmmm!

Ugn på 175 grader
1 dl sötmandel
1 tsk hel anis ( detta hoppade jag över )
75 gram smör
1 dl socker
2 ägg
2 krm salt
1 1/2 tsk bakpulver
4 dl mjöl

20120620-190452.jpg

<a
Mal mandeln i kvarn eller matberedare. Stöt anisen i en mortel.
Rör matfett och socker poröst med maskin eller för hand. Tillsätt äggen, ett i taget under kraftig omrörning. Blanda i anis, salt och mandel. Arbeta i mjölet blandat med bakpulver.

Ta upp på mjölad arbetsbänk och arbeta den jämn och smidig. Forma degen i två länder, ca 30 cm långa. Lägg dem på smorde plåt eller bakplåtspapper.

Grädda längderna mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt dem svalna på plåten. Skär dem i skivor, ca 1 cm tjocka.
Lägg dem på plåten med snittytan uppåt och låt dem gå färg och torka lite i ugnen i 200 grader, ca 5 min. Vänd dem och färgsätt andra sidan.

20120620-190527.jpg

Jag hoppade över anisen i mina och satte även ugnen på grill när jag torkade dem för att få lite extra fin färg på dem. Detta är ju en smaksak hur man vill att de ska se ut samt hur mycket kräm man har i sin ugn ;-)

Förvaras i snygg burk på torr plats. Önskas lite mjuksega skorpor, lägg en bit vitt bröd i burken och byt ut när den torkat.

20120620-190543.jpg

Lätt att dessa kommer göras igen!!! Mums!!

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s