Blåbärsmuffins med färskost och citron

Image

Med picknickkorgen på cykelns packehållare hojjar jag vägen mot båten och bastuflotten och kan inte hålla fingrarna i styr, så jag tjuvsmakar redan i båten! Glad sommar Juntare!

Från det nya fina tillskottet i hyllan Sju sorters sommarkakor sidan 71.

1 3/4 dl socker

1 ägg

75 gr smör

1 1/2 dl mjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

3/4 dl kakao

1 dl mjölk

100 gr mörkchoklad

Image

Färskostkräm

200 gr philadelphia

1 ägg

2 msk socker

1 msk mjöl

finrivet skal av en citron

1-2 dl blåbär

Todo: vispa socker och ägg tills det blivit vitt och pösigt. Smält smöret och låt det kallna, rör ner i smeten, med de torra ingredienserna och mjölken. Vispa lätt till en jämn smet utan klumpar. Hacka chokladen om du inte använder pellets, rör sedan ner dem.

Ostkrämen vispar du ihop på kort tid för att inte göra den för lös. mycket citron blir bara godare! Blåbären rörs försiktigt ner i slutet för att inte göra härligheten helt blå. Fyll alla formarna med choklad smeten, för att sedan fylla på med färskostkrämen.

Grädda i 175 grader i ca 15 minuter!

Image

Riktigt smarriga!

Annonser

2 svar

  1. Ser underbart ut! :)

  2. Ser galet goda ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s