Tigerkaka med choklad- och apelsinsmak

Till picknick-temat blev det Tigerkaka med choklad- och apelsinsmak från Sju sorters sommarkakor, sidan 101. I inledningen står det till och med att den passar perfekt för picknick eftersom kakan blir kompakt och håller formen =) och oj så mumsig den blev! Riktigt smakrik och saftig. Kommer absolut bakas fler gånger.

100 g smör, rumstempererat
2 ½ dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl kesella
1 dl mjölk
1 apelsin
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker

Rör smör och socker poröst och blanda sedan ner ett ägg i taget. Rör ner mjöl blandat med bakpulver i smeten. Blanda sist ner kesella och mjölk. Häll över en tredjedel av smeten i en separat skål. I den blandar du ner kakao, finrivet apelsinskal och apelsinsaft.


Smaksätt den resterande största delen av smeten med vaniljsockret. Smöra och bröa en 1 ½ liters form. Häll först lite av den ljusa smeten i formen och fyll på med chokladsmeten och avsluta med resten av den ljusa. Vänd smeten ända ner i botten med hjälp av en gaffel och grädda i 40-50 minuter i 175 grader.

Ett svar

  1. Åh den både lät och såg precis hur god som helst! MÅSTE prövas känner jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: