Mjölkchoklad- och bananmuffins

Jag erkänner; jag har också bakat den fantastiska strandkakan. Den är precis lika god som alla säger. Helt galet god. Du borde baka den typ nu.

Men för bloggens variation har jag offrat mig och även bakat mjölkchoklad- och bananmuffins! Voi voi, stackars mig…

Supergoda blev de, och galet söta. Jag kan dock ha tjuvätit både en och fyra chokladbitar medan jag bakade och kanske slickat i mig lite smet också och sen hävdade någon att hen såg mig smaka mer smörkräm än nödvändigt, och om något av ovanstående stämmer kan jag eventuellt varit lite sockermätt när det var dags att smaka den färdiga produkten.

Notera det tjusiga kakfatet jag fått av bror och svägerskan som är på besök med sina finfina barn!

Mjölkchoklad – och bananmuffins

Muffins:
200 gram rumsvarmt KRAV-smör
2 dl muscovadosocker
1/2 tsk vaniljpulver
2 KRAV-ägg
6 dl KRAV-vetemjöl
2 tsk bakpulver
250 gram mjölkchoklad
4 KRAV-bananer
1/2 dl KRAV-mjölk

Smörkräm:
6 dl florsocker
100 gram rumstempererat KRAV-smör
1 dl nutella

Jag vispade vispa smör, muscovadosocker och vaniljspulver ljust och fluffigt med elvisp och tillsatte sedan äggen ett i taget.

Sen mosade jag bananerna lätt och grovhackade chokladen, och rörde ner dessa i smeten tillsammans med mjölken.

Mjöl och bakpulver blandades i en separat skål och sedan siktade jag detta i smeten.

Sen klickade jag ner smeten i muffinsformar. I receptet står det att det ska bli 12 muffins, jag gjorde 6 stora muffins och sen blev det nog en 15 mindre muffins så jag gissar om det ska bli 12 muffins ska det vara g i g a n t i s k a muffinsformar! De är dock sjukt söta, så den mindre modellen blir alldeles utmärkta.

Muffinsarna gräddades i 175 grader i ca 10 minuter, det står i receptet att de hellre ska vara lite kladdiga i mitten än helt torra och jag litade på detta.

Sen när de svalnar spritsade jag dem med smörkräm, som var gjord på smör, florsocker och nutella. Jag fick dock ha i lite extra flytande smör då den blev alldeles för hård, så mitt tips är att tillsätta florsockret lite i taget så man hinner känna efter när frostingen är mätt.

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: