Plommon- & chokladmuffins

Nu är juli månad snart ett minne blott och nog har de varit humlesurr vill jag lova. Mellan allt kalasande som varit den senaste veckan ,de största var ju Emma dagen i måndags ;-) det var till denna ära jag bakade (!) och sen att mannen fyllde år då med men inte lika viktigt om ni frågar mig ;-)
I alla fall så mitt emellan kalasen så steppade jag rätt över en humla!!! Så nog har de varit humlesnurr och svullen fot för mig, illa.

Nog om de, jag hade spanat in mig på chokladmuffins och denna gång med fyllning plommon. En succés skulle man kunna säga och en enkel sådan.

ingredienser
500 g plommon
250 g mörk choklad (50-70%)
250 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Florsocker till garnering

Ugnen sätter du på 200 grader. Halvera och kärna ur plommonen. Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme, låt svalna.
Vispa socker och ägg vitt och poröst. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och rör sedan ner i äggsmeten. Vänd ner choklad sörjan i smeten. Fyll sedan formar till två tredjedelar. Receptet säger 20-25 st men då bamse stora antar jag, gjorde i vanliga formar och fick 35 st!
Tryck ner ett plommon i varje och grädda sedan i ca 10 minuter. Pudra över lite florsocker och Voilà!

Vill man hellre göra en stor kaka använd så en 1 1/2 liters form. Sänk då även värmen till 175 grader och låt vara i ugnen 15-20 minuter istället.

Servera gärna kall vispad punschgrädde till. Gör sig verkligen till de söta och syrliga!!

Så alla ni som tycker muffins är krångligt eller överlag tycker de är jobbigt att baka. -Gör denna kaka den är superlätt!!
Kommer bli mitt nya favvorecept på choklad muffins.

20120729-214739.jpg

Annons

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: