Chokladmuffins med plommon

Då jag är en av de sista att baka och blogga för juli, förstod jag innan att någon (eller några) skulle hinna före att blogga mitt val, då kapitlet inte innehöll massvis med olika recept. Men, jag tänker att man inte kan läsa för mycket om dessa muffins, då de är fantastiskt goda och även så lätta att göra!

Plommon är en viktig ingrediens för dessa muffins.

Recpetet kommer från boken ”Sju sorters sommarkakor”.

Ingredienser:
500 gram plommon
250 gram 70 % choklad
250 gram smör
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Florsocker till garnering

Jag började med att sätta ugnen på 200 grader. Efter detta smälte jag chokladen i en kastrull med smöret och ställde det åt sidan så det kunde svalna. Jag kärnade ur och delade plommonen. I receptet stod det att plommonen skulle halveras, men jag delade de i fyra bitar istället. Detta för att kunna sprida ut plommonen i muffisen och inte få ett stort plommon i mitten.
Jag vispade ägg och socker poröst och blandade mjöl och bakpulver i en egen bunke. Jag vände sedan ner mjölet och efter det, det smälta smöret/chokladen.

Jag placerade formarna i en muffinsplåt och fyllde dessa med 2/3 smet. Sedan tryckte jag ner två bitar plommon och efter detta fick de gräddas i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

I receptet stod det att det skulle bli 20-15 muffins. Jag fick det istället till 14 stycken, säkert lite större än vad som var tänkt, men gud så gott det är med stora bakverk!

Kan verkligen rekommendera dessa muffins, då de är lätta att göra och lite extra roliga med ett innehåll. Dessutom tycker jag att det blir extra gott när man använder mörk choklad istället för kakao. MUMS!

Annons

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: