Chokladmuffins med plommon

Bakade dessa för några dagar sedan ur kapitlet ”humlesurr och salta bad” till min balkongfika en solig dag.

Dessa har blivit bakade tidigare så jag upprepar inte receptet. Dock så gjorde jag en ändring(som vanligt). Istället för råa plommon så skalade och halverade jag blåa plommon och lät dem koka ett kort tag i en sockerlag med vanilj och lät dem ligga och svalna. Godare så.

Till det använde jag :

1 dl socker

1 dl vatten

1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver

Så, hur blev de då? Tja, platta i smaken och väldigt tråkiga. Kanske jag serverar de jag frös in med glass för att piffa upp det hela.

Men så är jag inget muffins-fan heller ;-)

4 svar

  1. Jag gillar inte heller muffins och fasar för den dagen ngn väljer muffins som tema. Jag tycker knappt det är värt att slösa ingredienser på muffins. Tur att det går att bjuda på saker på jobbet iaf. :)

  2. :-D ja, precis. Känns hemskt att veta att jag i princip slängt bort 250 gr av fin 70% ekologisk choklad. *gråter lite*

  3. Haha, vad glad jag blir ändå att hitta en frände i muffinssmaken. Alla verkar älska muffins och jag bara jaha, här finns en torr och fet kaka på samma gång. Buäh. :)

  4. Haha! Ja, man känner sig onekligen lite ensam i muffinshysterin.
    Vi andra får hålla ihop bäst det går ;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s