Denna gång hade jag faktiskt planerat att följa receptet till punkt och pricka men det var så illa att alla plommon i affären var antingen slut eller riktigt dåliga, så jag valde att ersätta plommonen i mina chokladmuffins med kaffeglasyr! Det blev sjukt bra, och ännu bättre blev det i mina ”misslyckade” versioner där muffinsen inte lossnade från silikonformen och fick bli up-side-down kaffemuffin. Såhär såg det ut:
Det blev en riktigt rolig och saftig hit, måste upprepas.
Iallafall, receptet lyder…
250g mörk choklad, jag valde en fin fairtrade 70 procentare
250g smör
4 ägg!
3 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver, men jag styr lite extra, vilket jag inte rekommenderar för muffinsen blev lite torra. (Om man inte vänder dom uppochner.)
Kaffeglasyr blandar man ihop av florsocker och kaffe bara tills man är nöjd med konsistensen. Annars kan man göra en krämigare version med smör och/eller philadephia. Men denna rinner över muffinsen på ett fint sätt och glänser lika mycket som det smakar riktig kaffe, så den är en favorit.
Smält ihop smör och choklad och låt svalna. Vispa ihop socker och ägg pösigt och lägg till alla torra ingredienser och blanda ihop innan smörchokladen hälls i. Sen är det bara att fördela i formar, men det går säkert lika bra i långpanna. Syndigt god slickepottsession hade jag med denna deg.
Ugn på 200 grader och beroende på ugn så är det kring 8-10 minuter tills dom är klara.
Som jag skrev tidigare så blev dom lite torra, men väldigt uppskattade och fina.
Inga bakmissöden förutom att jag kanske skulle ha smörat eller bröat silikonformarna, men det ska jag aldrig göra igen. Inte till det här receptet iallafall.
Här är den upprätta versionen.
Två olika strössel.
Lite snöflingor bara för att det är fint.
Kommentera