Turkiska Mandelbröd – Göstas kakor

Image

Med Handen På hjärtat har jag äntligen tagit mig för att baka Göstas kakor, som dem kallas i vårt hus.Mommo bakade till grannen Gösta, hans favoritkakor och namnet har följt med! Både jag och mamma har länge tänkt baka denna lilla kaka. Receptet har tagits fram och tillbaka och det har runnit ut i sanden, men tillfället var perfekt när månadens Tema dök upp!

Receptet är taget från Sju sorters Sommarkakor sidan 22

Så klart lyckades jag inte få dem lika goda som mommos, men dem gick åt till sommarfikat, trots att det stod Misslyckade Göstas kakor på burken!

100gr smör

2 1/2 dl florsocker

1 äggvita

en nypa salt

2 1/2 dl vetemjöl

150gr rostade mandelspån    ( jag använde mandelspån, hackade hela mandlar med skal på och några bittermandlar )

Image

Todo:

Rosta mandlarna och hacka dem, om du inte bara använder madelspån. Vispa smör, florsocker, äggvita och salt med elvisp, blanda ner mjöl och mandel. Ta lite mjöl på händerna och forma degen till en boll, klä den med plastfilm och låt vila i kylen 1 timme.

Dela degen i två delar och forma dem till två rullar i lagom storlek, klä dem med plastfilm och in i kylen 30 minuter till.

Ugnen på 200 grader

Image

Nu skär du upp varje rulle i ca 20 bitar och lägg dem på en bakplåtspapper klädd plåt. Grädda ungefär 10 minuter, tills dem fått en fin färg!

Image

Doppa Göstas kakorna! Mums!

Image

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s