Drömtårtan blir sann.

Månaden där man med handen på hjärtat ska erkänna sina svagheter eller rädslor. Jag började optimistiskt med den dyraste moussen, eftersom jag alltid bläddrar förbi recept som inte riktigt känns ekonomiska eller innehåller gelatin. Men eftersom jag misslyckades så fatalt så får jag göra om och göra rätt. Jag valde en rulltårta. Jag vet inte riktigt varför dessa tårtor blir förbibläddrade av mig, men dags att ta sig i kragen, få tummen ur och möta bakelsen.
Drömtårta
3 ägg
1,5 dl socker
3/4 dl potatismjöl, men använde maizena
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Degen kändes oroväckande lös och tunn på min plåt men det tog sig. Dock står det att den ska vara inne i fem minuter på 250 grader. Det började lukta bränt efter fyra så jag tog ut den. Slängde den ganska skoningslöst på ett annat bakplåtspapper med socker på och lät den vila, medan jag gjorde fyllningen.
100 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Jag hade lite vispad grädde sen igår så jag vispade i det med, kanske tre matskedar. Fick en lite luftigare konsistens så tips tips.

Otroligt enkelt, ska nog inte undvika rulltårtor mer, men ska nog tänka på att göra lite större sats nästa gång. Men den blev väldigt god och krämig. Grekisk yoghurt vid sidan av med lite hemmagjord vaniljsocker på. Lite som barndomskalas plus.

20121015-015909.jpg

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: