Scones – som när man var liten

Image

Det var när vi ville fika något nybakat snabbt, som scones gjordes! Här med Lingon och Kardemumma, för att jag inte kan hålla mig i från bär och kryddor! Vi hade ofta i rivet äpple när jag var liten och pepprade på med Kanel! Mums!

Från 59e upplagan – Sidan 55

Image

8 dl mjöl  – kan med fördel använda grövre mjölsorter blandat med vetemjöl

1 tsk salt

1 tsk socker – Jag uteslöt sockret

5 tsk bakpulver

75-100 g smör – Jag använde Olja

4 dl mjölk – Jag använde fil

Kryddor, bär och frukt efter behag!

Todo:

Blanda alla torra ingredienser och finfördela smöret i blandningen , Om inte olja används. Tillsätt mjölken /filen. Dela degen i 4 delar och gör runda kakor för hand eller med kavel, som läggs på plåt och får ett korssnitt, för att det ska bli lättare att dela sedan. Grädda i 225-250 grader i drygt 10 minuter.

Servera Färska med smör, ost och kanske en rabarbermarmelad! Mums från höstens skafferi!Image

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s