Rimbobullar

Baka med jäst, är temat. Passade på att baka en bullsort som jag inte har provat innan, man måste ju utmana sig själv!

Bakade från upplagan från 2005

25 jäst

2 dl kall mjölk

200 g rumstempererat smör eller margarin

1 msk socker

Ca 6 dl vetemjöl

ca 30 bullar blir det av detta receptet

Fyllning:

75 g smör eller margarin

1 ½ msk socker

1 ½ tsk vaniljsocker

Pensling & garnering:

Ägg, pärlsocker & hackad mandel

Först rörde jag ut jästen i lite av mjölken i en degbunke. Sedan blandade jag i de övriga ingredienserna. Arbetade ihop till en smidig deg.

Kavlade sedan ut degen till en fyrkant 40X40 cm. Skär den sedan i fyrkanter eller trekanter, 8X8 cm. (Jag valde fyrkanter) Rör sedan ihop fyllningen, som man  klickar på i mitten av fyrkanterna. Nyp sedan ihop de 4 hörnen och lägg dem i pappersformar.

 Låt bullarna jäsa i 2 timmar i rumstemperatur. Efter jäsningen pensla bullarna med uppvispat ägg & strö på lite pärlsocker och mandel. Själv hoppade jag över mandeln. Grädda bullarna i 250 grader (varmluft 200 grader) ca 5-8 min i mitten av ugnen.

Bullarna klara

&

Godkänd av sonen, som nu är inne på bulle nr.2

Tips: Gör lite mer av fyllningen, för det räckte dåligt till & nyp ihop bullarna ordentligt, för de vill lätt öppna upp sig under jäsningen.

2 svar

  1. Ser goda ut!

  2. De var försvinnande goda, snart dax att fylla på frysen igen ;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s