1 1/2 halv dl sötmandel
100 g smör
1 dl socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl vetemjöl
Ca 45 skorpor
Ugn: 200 grader, varmluft 175 grader
Hacka mandeln grovt. Rör ner matfettet och sockret mjukt. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör smeten porös. Blanda i mandel, bakpulver och mjöl. Klicka ut degen på smord plåt eller bakplåtspapper i 3 längder , ca 30 cm långa.
Dessa blev väldigt kletiga, fick inte ut dem mer än 15 cm.
Ville ej ta mer mjöl, än vad som stod i receptet. Men det skulle man kanske ha gjort?
Får väl skylla på att jag inte har en Kitchen aid ;-)
Grädda mitt i ugnen 10-15 min. Låt längderna svalna på plåten, skär dem sedan i ca 2 cm bitar. Låt skorporna torka i eftervärmen i ugnen.
Receptet kommer från ”Sju sorters kakor” upplaga 2005
Goda blev dem ändå, men de skulle varit hårdare!
Kommentera