Berlinerskorpor/Mandelskorpor

 

1 1/2 halv dl sötmandel

100 g smör

1 dl socker

2 ägg

1 tsk bakpulver

1 1/2 dl vetemjöl

Ca 45 skorpor

Ugn: 200 grader, varmluft 175 grader

Hacka mandeln grovt. Rör ner matfettet och sockret mjukt. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör smeten porös. Blanda i mandel, bakpulver och mjöl. Klicka ut degen på smord plåt eller bakplåtspapper i 3 längder , ca 30 cm långa.

Dessa blev väldigt kletiga, fick inte ut dem mer än 15 cm.

Ville ej ta mer mjöl, än vad som stod i receptet. Men det skulle man kanske ha gjort?

Får väl skylla på att jag inte har en Kitchen aid ;-)

Grädda mitt i ugnen 10-15 min. Låt längderna svalna på plåten, skär dem sedan i ca 2 cm bitar. Låt skorporna torka i eftervärmen i ugnen.

Receptet kommer från ”Sju sorters kakor” upplaga 2005

Goda blev dem ändå, men de skulle varit hårdare!

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s