Knapriga sirapskakor

Till det här temat passade jag på att baka knapriga sirapskakor från Sju sorters julkakor. Härligt knäckiga och seg-knapriga blev de!

ca 40 kakor

200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 1/2 dl ljus sirap
1 äggula
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Vispa samman smör, socker, sirap och äggula med elvisp. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt det i smeten. Låt degen vila i kyklskåp ca 30 minuter. Lägg bakplåtspapper på två plåtar, dela  degen i fyra delar och rulla ut fyra längder lika långa som plåten, två på varje plåt. Platta till dem lite med handen. Grädda i 175 grader i 15 minuer och skär dem sedan i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten och förvara dem sedan i burk med lock.

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: