Berlinerskorpor

Jag blev riktigt glad över temat skorpor, då jag inte gjort detta tidigare. Roligt var det och så gott det blev!

Jag bakade från åttioåttonde utgåvan.

Ingredienser:
1 1/2 dl (100 gram) sötmandel
100 gram smör
1 dl socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
3 1/2 vetemjöl

Jag började med att sätta ugnen på 200 grader. Sedan hackade jag mandeln grovt. Efter det rörde jag matfettet och sockret mjukt. Jag blandade i äggen en efter en och vispade allt poröst. Jag blandade sedan i den hackade mandeln, bakpulver och mjöl. Degen klickades ut på en plåt med bakplåtspapper i tre längder. Jag gräddade längderna i ugnen i 10-15 minuter. Längderna fick svalna på plåten och sedan skar jag de i bitar. Efter det fick de torka i ugnen på eftervärmen med lite halvöppen lucka. Blev cirka 35 stycken.

Goda och populära på jobbet!

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s