Möra långskorpor

Jag bakade till Linas Novembertema: Skorpor & annat knaprigt men glömde blogga om receptet, men bättre sent än aldrig och skorpor är gott även andra kvällar ;-)

Möra långskorpor, kakjuntans novembertema  Skorpor & annat knaprigt

Möra långskorpor

Ingredienser

  • 250 gram laktosfritt smör
  • 5 dl laktosfri mellanmjölk
  • 1 paket färsk jäst (50 gram)
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl socker
  • 1 msk malen kardemumma
  • ca 15 dl vetemjöl

Gör så här

Smält smöret och tillsätt sedan mjölken, före du smular ner jästen kontrollera så vätskan är ca 37 grader.

Tillsätt salt, socker och kardemumman, mata med mjöl och rör degen smidig. När degen släpper kanterna på degbunken är den redo för jäsning, strö över lite mjöl och lägg en bakduk (ren handduk) över och låt stå 30 minuter.

Häll ut degen på mjölat bakbord och arbeta in resterande mjöl, degen kommer kännas lite lös men det är bara som det ska vara! Dela degen i fyra delar och forma längder, ca 40 cm långa. Låt jäsa på plåt ca 30-40 minuter (under bakduk).

Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter på 225 grader. När längderna kallnat skär dem i 3 cm breda bitar och sedan på mitten.

Torka skorporna i svag ugnsvärme/eftervärme. Fyll ugnen med de uppskurna skorporna, torka med ugnsluckan på glänt tills skorporna känns lätta och spröda.

Recept hämtat från Sju sorters kakor, upplaga 73 från 1994.

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s