Skärgårdskakor

Här kommer en knaprig dopparkaka som är perfekt till kaffekoppen eller téet. Receptet har jag hämtat ur sjuttiosjunde uppglagan från 1994  på sidan 113.

150g margarin (jag använde mig av smör)

1 dl socker

1 dl nötkärnor

3dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

Först ska smöret och sockret röras poröst. Hacka sedan nötkärnorna, jag använde hasselnötter,  och blanda dessa med de torra ingredienserna. Rör nu ihop de torra ingredienserna med smör och sockerblandningen till en deg.

IMAG0757

Nu ska degen vila svalt i ca 20minuter.

När tiden gått ska degen kavlas tunt mellan bakplåtspapper eller plastfilm, när tjockleken är till belåtenhet tar du bort det övre lagret papper/plastfilm och kavlar degen med kruskakavel alternativt naggar den med en gaffel.

IMAG0758

Ta med önskat mått, boken föreslår 6cm, ut runda kakor.

IMAG0760
Lägg kakorna på en smord plåt eller bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.

IMAG0788

Låt smaka!

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s