Julens smak.

Jag tänkte baka något denna jul som jag aldrig bakat förut, men som jag vill göra till ett jul-måste. Från nittiofjärde utgåvan hittade jag denna Delikata julbakelse, endast.
Ugnen ska värmas upp till 175 grader. Ingredienser;
Vispa 2 st ägg med 3 dl socker pösigt. Tillsätt 3 dl mjöl, 1/2 tsk bikarbonat ( fast jag lägger alltid lite till för fluff ) , 1/2 msk kanel och 1/2 tsk ingefära. Vispa ihop lite med gräddfil, 1 1/2 dl, och smält avsvalnat smör 50g. Häll smeten i en smord långpanna, det går lika bra med bakplåtspapper. Grädda längst ner i ugnen i kanske 25 minuter och kolla av.
Glasyren var också enkel och fruktansvärt god; 75g smör, 1 msk pressat apelsinsaft, rivet skal av en apelsin och 3 1/2 dl florsocker.
Denna glasyr fungerar nog lika bra på goda citusmuffins eller liknande. Tips tips!

Såhär fin var slutresultatet!

20130203-224601.jpg

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s